warning: Creating default object from empty value in /var/www/dod/data/www/dod.hu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

történelemóra

Megint csak hosszú szünet után folytatom a rovatomat, ha továbbra is ilyen sebességgel csepegtetem a részeket, még évekig eltart mire a végére érek.

 

 

Hosszabb szünet után folytatom dod mapok szempontjából érdekes világháborús események felelevenítésével foglakozó cikksorozatomat. A mostani részben a VII. német hadsereg bekerítése és a Market-Garden hadművelet közti időszakot ismertetem.

 

A cím után még nagyobb zavart keltsek a fejekben a mostani részben a francia Riviérára teszek kitérőt. Nem kell örülni, nem tengerparti sütkérezésről lesz szó, hanem a kevésbé ismert 1944-es dél-franciaországi partraszállásról. Emellett még rövid kitekintést adok az olasz frontra is.

Ismét folytatom a rovatomat az észak-franciaországi eseményekkel. Tudom eléggé sok térképet raktam bele, de nem szeretem, az olyan hadtörténeti leírásokat, amikből hiányoznak a térképek.

 

Caeni csata Caen

Az előző részben ismertettem az Overlord hadművelet legkritikusabb részét, a D-napot. Jelen részben pedig folytatom az események leírását Cherbourg elfoglalásáig.

 

A hídfőállások kiszélesítése

 

A legutóbbi cikkemmel annál a pontnál fejeztem be, amikor épp izgalmasra fordult a téma, most jön várt folytatás, normandiai csaták kezdete, a D-nap.

 

A legutóbbi részben sikerült befejezni az olasz frontot, így most áttérek a játékunk fő színterét adó, 1944-45-ös nyugati frontra, amit a második világháború talán legismertebb hadművletének, az overlord keretében nyitottak meg. A mostani részben az előzményeket ismertetem.

Hosszú szünet után folytatódik a történelemóra sorozat. Terroristától átvéve a stafétabotot, kicsit eltérő formában folytatom a rovatot.

Tartalom átvétel