LAN visszajelzés

Staniol - 2016-10-04 14:02

 

XXI. DODLAN visszajelzés.

 

Először is, köszönöm hogy eljöttetek, király volt.

Másodsorban, mondjátok, mi hülyeség mi nem az, mi kéne ha vóna, mi jó, mi nem, min gondolkodjunk el, mire figyeljünk, mit ne, mit igen.
Őszintén, lazán (Laca te nem). Smiling
 

 

Hozzászólások

Át kell lényegülni, mert a DoD rossz.

Nem feltétlenül rossz csak elhanyagoljuk. Nem megyünk már változatos mapokon.

Az én személyes véleményem, nevezhetjük vitaindítónak:
 
A DODról:
Ha csak a DOD-ot nézem, ez még mindig ugyanaz a játék. Szerintem ellustultuk a komoly csapatjátékot, ami a dod lényege. Persze oké a public, és sok röhögés van, de a WAR nem WAR igazi főnök, stratégia és TS vagy mumble nélkül. Ez persze azért is történik, mert mind tudjuk mekkora feszültség van ilyenkor, de talán ez is része amíg nincs verekedés.
 
A Programokról:
Én személy szerint nem szeretem az éttermes vacsorát. Szétzilálja az estét, pont a legaktívabb időpontban. Az AMIGO elvesztette a különlegességét és 8-tól 10-ig kiesik az idő, plussz mindenki kómásan esik vissza. Ha senki nem tiltakozik nagyon, bepróbálkozom a hotelnél, hátha megoldható lenne valami pörkölt+tészta dolog helyben. Szerettem ezeket a kötetlen vacsikat, megbeszéléseket stb...
A déli halas és egyebek viszont pont jók és ettől talán felértékelődnének.
 
De mindenek felett elkényelmesedtünk (főleg én). Legközelebb kicsit szervezettebben, jobban kommunikálva próbálom meg csinálni, időpontokkal és programokkal. Persze, ennyi év után megy ez magától, de jobban esne/menne szervezettebben.
 
A Játékok:
Keressünk még játékokat, az insurgency nem rossz, de 8 fő a limit. Az Unreal is jó szokott lenni egy egy órás masszív pörgésre. Köv LAN előtt összeszedjük, mi jöhet még, érdemes lenne legalább 3-4 játékot a csőben tartani. 
 
A Technológia:
Egy dologra nem lehet panasz már évek óta, a szerver és hálózati támogatásunk csodás, nagy taps mindenkinek aki ebben érintett.
 
Ti jöttök!

Tuper volt minden, köszcsike!!!

Ellenben:

Hogy most nem tudom nekem nem tiszta-e, de mi újság a tavaszi lannal? Mikor lesz stb? Nem. Hanem hogy most akkor a szálló felfrissül, de mehetünk-e tavasszal? Vagy most ideiglenesen/véglegesen keresni kellene egy másik helyet? Tessék kérem nyilatkozni, mert ha most kellene másik hely, akkor akár cikk is lehetne hogy mi a stejsz, és akár mindenki gondolkozhatna akár 2 percig, hátha eszébe jut egy hely, ahol be lehetne próbálkozni a nindzsáknak hej!

Nem vagytok túl beszédes csapat, trollkodást meg most nehezen viselem (bocs a törlésekért), nem segít sokat. Smiling

A hotelnek írtam, várom válaszukat, ha úgy alakul, lehet lesz kényszerítő erő a keresésre.

Mindentől függetlenül, senkinek sincs megtíltva a keresés! Bármikor nyitottak vagyunk egy új helyre és tudom, nem csak a magam nevében beszélek, szóval ne tartson vissza semmi, ha jössz egy jó új hellyel, leteszteljük, elmegyünk!

Anno volt 1-2 kör ( még a Grifter éra alatt Smiling ) amikor egy táblára ki volt írva hogy mi mikor és tessék jelen lenni. Működött, mindenki jól érezet magát, szerintem újra be kéne vezetni mikor van szabadfoglalkozás. 

Na ha már fel lett dobva a labda. WOT következik.

DoD:
El kell felejteni. Felgyújtani, felszántani és sóval behinteni. Túl régi már a játék ahhoz, hogy ennyi ideig el kelljen viselni a hülyeségeit.

A játék maga nem fontos, hisz nem túl összetett. 10 éve se volt az, cserébe még mindig gyűrhető és jó. Viszont a netkód az, ami már elviselhetetlen. Lanon játszunk és mégis olyan mintha RNGesus-tól függene az, hogy most jól megy a játék vagy sem. Vannak pillanatok amikor ha fejre állsz sem tudod lelőni a másikat. Amikor 2-3 méterre lövöd a gugoló hevit, aki persze mást lő, majd miután lelőtte rád fordul és kampec.

Vagy ha leszel olyan fasz, hogy bekapcsolod a V-Syncet (micsoda elvárás 2016-ban, hogy ne essen szét a kép) és 1:15-ös a K:D-d, majd amikor kikapcsolod fogja a népeket a golyó.

A netkód és az engine úgy szar ahogy van. Lag kompenzáció meg a fasz tudja. Amíg az ember elpiálgat és jól érzi magát, addig belefér neki. De szín józanul 4 napon át, én nem tudom elviselni ezt a szart. (Tudom, de nem az a megoldás!!)

E mellé még ott van a tömeg, aki képes ezt a játékot 10 év után is levágottfejű csirkeként játszani. Értem, hogy nem egyformák a képességeink, de alapvető dolgokkal nagyon nincsenek tisztában az emberek. Én se vagyok a gecibe se nagy sztár, de a pályákon még tudom mit kell csinálni és nem állok rá a kettesre 1 percig egyedül (és még sorolhatnám). Aztán erre még rájön a random embertől valami random hisztéria (általánosan).

Nekem erre nincs szükségem. Sad

Az esti warokkal nincs baj. Sose volt nagy taktika mögötte. Ha az ember ismeri a pályát és használja a fejét, esetleg figyel a kiabáló emberre, akkor nincs nagy baj. Hozzáteszem évek óta most sikerült az egyik legjobban kibalanszolt csapatokat összerakni. Csupán ennyi elég a jó játékhoz.

"Decemberben" jön a Days of War. Unreal 4 motorral és vélhetően jó netkóddal. UT4 topikokban nem anyáznak az instagibes arcok, szóval nem hiszem, hogy rosszabb lesz, ellenben jobban néz ki és lesznek ruszkik is (Cyka Blyat!). Dodosok csinálnak dodosoknak egy DoD kinézetű játékot. Én várom, bármi más csak source-ot ne.

Programok:
Staniol abban igazad van, hogy a kemencés csülök és "tőtöttkáposzta" zabálás a Piroskában elég sok időt elvesz a fő műsoridőből. Ha sikerülne leszervezni a régi módszert étkeztetésre és a hotel elvállalja a főzést, akkor tőlem mehet. Ha régen működött, akkor most sem lenne probléma az átállással, csak hiányozna egy jó somlói a végén. Sticking out tongue

Insurgency meg megy 8-nál több emberrel is, csak valamiért nem fogyott úgy. Ha más nem, akkor még mindig fellőhetünk egy plusz szervert. Ha meg offtime van, akkor úgy se fognak játszani, mert mindenki mást csinál. Ha naponta este megvan a 3-4 lejátszott map nagy létszámmal vagy oda-vissza war, akkor nekem elég. Több úgyse fog lemenni.

Mi a jó Isten van veletek? Megtaláltátok a "README_hogyan_toroljunk_hulyegerek_hozzaszolast_by_gr1fft3r.txt"-t? Hát eddig se volt szokás szétkúrni a másik munkáját. Hát tudjátok mi energia volt aban a kifordított bundakesztyűben?

 

Amúgy meg csak én megyek le lanra úgy, hogy na itt van 3 nap, ahol jól érzem magam, és leszarom, hogy milyen bugos a dod, mert amúgy igazság szerint észre se veszem, csak azt a nyomorult Arit ahogy csítel, mert az üvölt. De most tényleg-e!?

 

Vagy csak szimplán túl egyszerű vagyok ezekhez a problémákhoz?

Na, szerintem nagyon kellenek ezek a hozzászólások. Lehet egy jó sörözést is össze kellene hozni mihamarabb, ahol megvitathatnánk ezeket. Én mindenesetre jegyzetelek. Smiling Laca, bocs, nem stílusom tudod, nem volt jó napom tegnap. :) 

Részemről öröm-boldogság volt ez az egy este is amit volt szerencsém veletek tölteni.

Kajával kapcsolatban nem biztos, hogy az én véleményem számít igazán, hiszen egy estéről beszélünk mindösszesen... Azonban megjegyezném, hogy aznap este Piroska volt és lehet én vagyok túl sóher (tulajdonképpen biztos), de nekem egyszerűen nem éri meg. Sad Speciel én játszani megyek, plusz eszegetni ha éppen a nagytanács arra jut, de azt a régi formátumban helyben szivesebben tenném az este/ék során.

Szállásról annyit, hogy bár a foglalás az én hülyeségem volt, de gáz, hogy egy üres helyen nem tudtak szobát adni. Amúgy én szívesen látogatom ezt a retro helyet, semmi gondom vele, aludni töktre megfelel! Smiling
Új hely kutatásában ha arra kerül sor sajnos csak távmunkában és tapasztalati alapon tudok segíteni, de az jó lenne, ha nem lenne 1 óránál messzebb az nagy fővárosunktól. Balcsi/látnivaló nálam nem feltétel (hacsak nem a hegyek között lenne), mivel szűk 7-8 éve nem láttam a Balatont a LAN-ok során. Laughing out loud

DOD és egyéb játékokat illetően az a véleményem, hogy márpedig a DoD köll és kész! Régi? Rossz netkód? Csúnya? Lehetséges, hogy mind igaz, de én így szeretem és részemről már túl vagyok azon, hogy piciny életem szabad 5 percében más játékot hajszoljak, inkább lefexem pihizni, vagy itt megírom a "nagy" véleményt... Laughing out loud Amúgy bármilyen játékot hoztok is (és nem kismillió dollárért meg tdom venni) 30 percen belül végetek benne!

 

Isi

Na megérett az én hozzászólásom is... 

Troll troll...  . ..  .. .    Ne töröld ki légyszi... 

Szálloda:  Szar. Érdekel ?  Nem...  Drágának találom?  Igen.  Bár ahogy Staniol rávilágított és ismét nagyon egyet kell értsek vele a konferencia terem és elszigeteltség miatt pedig tökéletes. 

Kaja: Bármilyen hihetetlen szeretek jókat enni.  :) Piroska drága és én nem érezem azt hogy ennyi pénzt ki kell adni minden este a kajára hogy jól érezzem magam. Valóban szétszedi az estét és mivel nem szeretek ott hagyni kaját Smiling Még én is lufiként érezve magam érkezek vissza és hamar feladom a harcot. A szállodai házias kosztra szavazok én is ha ez volt a kérdés.

Dod: Ne csináljuk már gyerekek ezt a hisztit...  Mindenki tudja hogy szar vagy csak én figyeltem az elmúlt 10-évben hogy ezt a játékot szidja mindenki? A dod mindig is egy szar játék volt tudtuk akkor is tudjuk most is. Még azért is sírunk most komolyan hogy valaki nem tudja mit kell csinálni ?? Melyik lanon volt olyan hogy mindenki tökéletesen tudta mit is kell és mikor csinálni ? Ezek nem lehetnek indokok..  Az lanon a warok is max egy jobb publik színvonalát ütik meg. Én most kb összesen péntek-szombat 4-5 órát ha játszottam. Mert meguntam kurvára mert szar és unalmas. (nem volt salerno se de az a buzi avalanch meg igen nem felejtem el...) De mégis kell ha másért nem akkor 1-2 pálya retró...  Ahogy Rabby is írta ha nem kerül 10-15 ezerbe egy játék én is hajlandó vagyok áldozni rá de nem hiszem hogy otthon le tudok ülni és játszani vele... Nincs idő nincs kedv... Új dod az király lenne mert fegyvereket kell max tanulni azt biztos szeretném én is. 

Társaság : Ezért szeretem én ezeket az összejöveteleket és akárhol akármikor lesz én próbálok rajta részt venni mert ez kell nekem nem a dod.... 

Pusszantás.... 

 

 

 

Isi, senki nem hisztizik. Csupán arról van szó, hogy nekem ez már sok és nem kell. Ez pedig nekem bőven elég indok, hogy ha van bármi kis esély arra, hogy egy másik játékkal játszunk, akkor azt toljuk DoD helyett.

A war meg azért publik mert eleve 6-6-nál többen játszok. Viszont szerintem alapvető dolgok csak elvárhatóak lennének. Tudod 10 év.

Szóval a lényeg. Ha télen megjelenik a DoW, akkor azt fogom preferálni. Még akkor is ha nem lesz jobb mint a DoD, de cserébe szebb! Nekem már ennyi is elég. Laughing out loud

Szerinted van valaki aki még a DoD miatt jár le lanra? Kis naiv. 

UI: Volt Salerno. Plusz szombat este még felajánlottam, hogy maradj egy plusz körre és Salerno/Palermo lesz. Nem jöttél, szóval kuss!

Mivel az oldal pár napos halála deaktiválta a beszélgetésfolyamot és azóta tetszhalott, most reagálok mindenre, hiszen időnk, mint a tenger.
DoD:

1. Vannak itt jó páran, akik nálam is többet játszottak (lévén én csak Source-ot toltam, azt is csak pár száz órát, talán ezret, nem többet), én pedig már gecire unom ezt a játékot.
2. Nem is első sorban azért, mert rossz, hanem mert a társaság aktuális odaadása (hajlandó vagy-e végig ülni anyázás meg cigizés nélkül 2×30 percet, rate-t állítani, mumblere menni, komolyan venni, nem túl részegnek lenni, stb.) erősen aggályos.
Már pedig ez lenne az egyetlen esélye arra, hogy érdekesebb legyen annál, mint random publicra felmenni – ahova nem megyek fel évek óta. De gondolom mások se nagyon.
3. A lanon DoDS-el publikolást én elfogadom, mégis csak baráti társaságunk központi eleme vala, DE a játékra úgy tekinteni, mint egész vagy akár fél napos elfoglaltság (nem beszélve 3-4-5 napról), már nagyon necces. Nincs benne MAXIMUM napi 1-2 óránál több. Lehet, hogy egyeseknek ezért vagy azért van (nem mennék bele az egyének kielemzésébe), de a többségnek nincs.
4. Részben az előző pontból, részben az emberek nem együtt érkezése, távozása, továbbá napi rutinja/elfoglaltságai miatt, ezen kevés lelkesedés is elpocsékolódik nagyrészt úgy, hogy azt nem élvezheti ki mindenki – mert hogy éppen nincs ott.
5. Egyébként és nem mellesleg, ha netán összeáll a megfelelő koncentráció, mindenki lelkes, sőt, egészen odakoncentrál, a játék akkor is szar marad. Szar a netkód, szar a hitbox, szar a füst, szar az egyensúly (játékon belül, pl pályák és fegyverek), ráadásul egy csomó dolgot nekünk kéne kijavítgatni mindenkinél egyesével, ami úgyse történik meg. (Mondjál már még egy játékot, amiben így 2016-ban a konzolban kell fél tucat parancsot kiadni, hogy jó legyen a net beállításod…)
6. Mindezek mellett, a társaság egy része máig nincs a topon mondjuk úgy taktikailag. Felhozhatnám itt LtB-éket, akik sose DoD-oztak valójában, csak elkezdtek az én meghívásomra lanra járni. Viszont ők sosem kardoskodnának a DoD mellett túl hangosan, neki majdnem mind1 mivel szórakozunk jól, ha nekik is van olyan.
Viszont a magukat 110%-ig dodosnak való tömegekben is meg tudnék nevezni jónéhány gyenge pontot, akik 1.3-óta játszanak, mégse érzik igazán ezt a zászló foglalás dolgot.
Nah most azoknak, akik tudnak játszani, nem túl izgalmas olyanokkal, akik nem tudnak (vagy részegek, vagy tudja faszom), csak nagyon akarják. Hébe-hóba elmegy, persze, mint a gyerekekkel, csak hát nem szórakoztató. Az meg ugye nagyon száni, amikor a ’béna’ játékos akarja rám erőltetni, hogy szenvedjek vele egy szar játékban, csak mert csak.
6. b, Amíg voltunk ahhoz ellegen, hogy legyen két erősebb meg két gyengébb csapat, addig ez nem volt akkora gond. (Mindenki élvezte a sajkát meccsét, esélye is volt, egyensúly is volt, rendben volt) De a stabilan 20 alatti létszám már nem teszi lehetővé a súlyozást, mindenki játszik mindenkivel, ennyien maradtunk, ehhez kell igazodni.

Vagy most akkor nekem kellemetlen, hogy én sokkal jobb vagyok és nincs kedvem ehhez a tinglitanglihoz? Ne várjuk már el tőlem, hogy szenvedjek meg idegeskedjek ott veled, csak mert szerinted jobb, ha velem bénázol, mintha az internet népével. De az ex-sztárjátékostól se várjuk el.
Mert az kontraproduktív. Azt okozza, hogy akkor inkább nem jön el, nem jön le, nem jön be, nem hoz gépet, vagy látványosan leszarja, hogy te dodozol.
(De végtelenségig lehetne bontogatni, hogy nekem volt kedvem, itt toltuk 2 órát, csak te akkor éppen aludtál, részeg voltál, a csajod dugtad, még le se értél, fürödtél, akármi – nah de közöm?)

Javaslataim:
- Fix ~2 órás DoD sáv naponta, előre bejelentve, oda akár mix szervezve, vagy public tisztességesen elosztva és végig játszva, se több, se kevesebb. (Természetesen ebbe a sávba értendő a DoD-pótló játék is, ami annak klónja, meg helyette van, meg stb. HA netán kurva jó, akkor úgyis tolni fogjuk tovább, DE ha nem, ne kelljen már…)
- Az egyéb játékokat sem ártana előre kitalálni és nagyjából belőni (lan előtt, de ott is ha jön spontán, akkor is adni másoknak időt befutni rá, tehát pl. másnap)

A táblás módszer alkalmazandó. (Esetlegesen a fejlesztőmérnökök dobhatnak egy belső hálós ’indexet’, ahol mindenki látja a programot, vagy kint lehet akár dodhun is, frissítve persze)

Kaja:
1. Az világos, hogy a többség ezért vagy azért, de nem akarja a Piroskát, illetve hát sehová se akar elmászni, hogy drágán egyen. Tehát ezt vissza kell konstruálni anyagilag és logisztikailag lájtosabbra.
2. Ettől egyébként teljesen független az, hogy mivel nem volt fix evés, ezért mindenki elkezdett akkor, ott és úgy enni, amikor kedve volt. Így a társaság reggel 9 és délután 5 között teljesen random mozgott, kisebb-nagyobb csoportokban mentek össze-vissza, amikor éppen kiadta. (Lásd megint csak a hatékonytalanságot, vagyis hogy a társaság egyik fele mást csinál, mint a másik, utána meg reklamál, hogy hol vannak a többiek)

Szóval az, hogy ugyan akkor legyen a kaja szünet, és az, hogy hol és mit eszünk, nem feltétlenül azonos kérdéskör, csak az egyikre adott bizonyos megoldások megoldhatják a másikat is.

Szóltam Laca!
Ne kelljen mégegyszer...

Köszi mindenki!
Alakul a terv...

// Laka, próbáljad meg legalább egy értelmes 12 éves szintjét hozni. (Segítek: Onnan fogod tudni, hogy sikerült, hogy nem törlöm ki a hozzászólásodat.)

Mindenestre bármilyen döntés is születik, én akkor is megyek és akkor is játszom amivel lehet, a többi engem nem érdekel.

// Mondanivalódat lényegéig lecsupaszítottam - szívesen.
Grif

Valamint ezúton szeretném megköszönni Grifinnek, hogy ilyen sokat törődik a lelkemmel, és értéket nem közvetítő soraimból időt, pénzt nem kímélvre kiragadja a lényeget, szerkeszti a hozzászólásaimat. Köszönöm, igazi jó srác vagy Smiling De tényleg. Te vagy a legjobb arc evör Smiling

>>> ÉS amikor egy hozzászóláson belül beszélgetünk, az már egyenesen kémtechnológia!

Ja. Innentől különösen Griffter for president!!!!!! Smiling

Amugy azert is szeretek veled kommenten belul beszelgetni, mert igy nem latszik, hogy nott a hozzaszolasok szama, kozbe meg mekkora porgesbe vagyunk mar hoppa zsamo! Smiling

Durvább, mert nekem mindig kiírja, hogy van új hozzászólás, pedig nincs, csak ezt szerkesztjük.

mivel sok minden elhangzott már így csak pár szót írnék:

'fix idő' amikor mindenki ott van, hisz LANra jöttünk vagy mi.
kevesebb cigiszünet a 'fix idős' körök között.
más játékok, legjobb lenne előre megvitatni/megszavazni.
jó lenne gokártozni is ha jó az idő és nyitva a pálya.

hotel,lanhelyszín+sötétítés,wellness,kajálás részemről okésak voltak, bár utóbbi valóban sok időt vett el, jobb lenne helyszínen megoldani és persze erősítem a többség döntését mindenkor Smiling