LAN - Véleményvarázs, jóslás és perpatvar

Grifter - 2014-04-27 22:05

Mivel sok év után több szempontból is újszerűen vettük az akadályt, több ötlet, észrevétel és kérdés érkezett:
Egyrészt nem szeretek és nem is szerencsés ugyan azon kérdésekre 12× válaszolni. Másrészt, amit nekem mondana bárki, azt elmondhatja a többieknek is.

Úgy hogy most el lehet kezdeni feltenni az összes kérdést és ötletet, majd elolvasni a válaszokat, egymással megbeszélni a dolgokat és ezt következetesen gyakorolni rendszeresen...

...mert különben én majd azt fogom mondani, hogy előre szóltam.

Hozzászólások

1. Már nem kell jobban köszönni nekem, mint a hálozatot vagy szervert összerakóknak, tehát aki kiemel külön engem, az simán paraszt Eye

2. Nekem nagyon újszerű, hogy nem kell napi több órát más hülyeségével foglalkoznom, ezért nekem most minden nagyon megfelelt - de pont ezért ez nem sokat számít.

3. Mindenki megkérdezhet bármit, kifejtem és válaszolni fogok rá, de nyugodtan lejátszhatjátok egymással is.

Egy dolog lebegjen mindenki szeme előtt:
15-25 ember van ott, tehát attól mert 2 hirtelen hülye leírja ide, hogy az szerinte nem jó, még másik 23-nak tetszhet. Mindenki eressze szabadon a tévképzeteit és vágyait, majd helyezze őket realitásba.

 

Alacsony aktivitásért, rossz hozzáállásért és felesleges humorizálásért pontlevonás jár. Und ki is törlöm a g*cibe, ha nem tudsz értelmesen hozzászólni, csak vmi bratyizós ostobaságot. Csak átláthatatlanná teszed vele ami amúgy lényeges lenne. Sztem értjük regymást ;]

Szerintem így jó a kajálás ahogyan van, az a kis séta pont hogy jól esett alkalmanként. Engem a reggeli nem érint, még egyszer nem tudtam időben felkelni hozzá. Első nap kipróbáltam a mind árban mind minőségben vállalhatallan kedvezményes reggelit, amit nagyon helyesen elfeledtek kiszámlázni..talán rádöbbentek hogy ezt így nem lehet (hehe). A fehér ló azonban 15%-al együtt is rendkívül drágává teszi a LAN-t. Persze nekem is most jut eszembe de alternatívaként lehet hogy érdemes lenne megkérdezni a halast, mit tud mondani ha 2x ember megtámadja naponta kétszer. 

1: Hát Grifter természetesen a lan szupcsika volt és köszcsike és nélküled nem lennénk mi sehol ÉS KI NE MERD TÖRÖLNI TE ÁTKOZOTT!!! Smiling

2: Én egyszer ettem a fehér ló fiában, kaja jó volt, de nekem is drága, bár szerencsére öcsémtől tudok kölcsön kérni + luxemburgba pártkiküldetésben lévő kiskollegák folyamatosan adják haza a védelmi pénzt, így nem gond, de azér nem ócsó így se nem.

3: Tudom, hogy most le leszek ugatva, meg nem is sétás, meg messze is van, meg már azt se tudom miért akarom elmodnani, mikor mint már említettem le leszek ugatva: egyik nap a Tescónál lévő kajáldánál ettem, 900 ft-lért van menü, meg 1500 a cordon bleu körettel. Szóval csak mint javaslat, ha közelbe nem találtok, akkor szervezetten a tescót is legalább ebédre esetleg meg lehetne támadni. 

4: Ja Grifter és ez az ötletelős fórum, hát ez valami zseniális ötlet komolyan! Sticking out tongue

Nos, a változások örvendetesek voltak, annak ellenére, hogy bölcsen tartottam tőlük.

Az étkezésről:

Az egész változásban a legjobb az, hogy végig azt ehettem amit akartam és jobbára akkor amikor akartam.

Nekem ez így jobb volt. Igazából, ahogy azt Grifter előre is bocsájtotta,  csak a vacsorát kezeltem közösségi eseménynek, ez jól is működött, ki nem hagytam volna. Ősszel ha jó idő lesz, a kerthelységet favorizálnám, mert akkor ülhetnénk összetolt asztalnál, a steak-ház meg tudta oldani.) Így, napi 1x nem tartottam drágának, főleg hogy nem volt ok a panaszra minőség és mennyiség terén. A 900 forintos pálinkákat igyekeztem kivédekezni, főleg hogy tele volt a hűtő a hotelban.

A reggeli/ebéd sokesélyes volt, örültem hogy szabadon játszhattam, a lángosos a tesconál, a halsütő, vagy bármi más jó volt, szerintem nem baj ha pár fős hordában történik, de akár egyeztethetünk is. A különféle életritmus mindig a reggelinél okozott a legtöbb problémát. (főleg, hogyha Dagadt, aki korán kel, éhesen teszi a kelést).

 

A pia jól működött, figyeltem rá hogy hozzak (oké, oké, a becherovkáért bocsi), maradt még a végén is. A hotel korrekt volt, semmi gondom nem akadt, minden flottúl működött, az új személyzet a körülményekhez képest egészen jól tűrt minket. 

Ötletek és kérdések amiket nem kellene elfelejteni (majd igyekszem ugrálni rajtuk, ne adj isten párat megvalósíitani):

Összedobni a Grifter által javasolt LAN pótkészletet. Mindenki beadhat dolgokat ami felesleges (egér, pad, bill, füles, stb), bárki használhatja aki otthon felejtette, de LAN végén visszakerül a poolba, amit valami megbízható arc kezel (igen, ez a kényes pont...). Ebbe tök jó lenne ha lenne egy kissebb külső drive is, amin az aktuális hülyeségek telepítői vannak (win, dod, tank, lfd, ki tudja mi még).

Nekem például tuti van 1-2 fülesem, és talán egér is akad.

Valami okosat kitalálni az elektromos hálózatra, hogy ne húzgáljuk ki egymást, stb. Nem gondolkodtam rajta, csak felötlött, hogy többször előfordult, és nem volt jó Smiling.

Most ennyi, de biztos jönnek elő még, ahogy tisztul a kép.

 

Ennyi, senki többet?

Nem merek. Smiling

Najóvan leírom majd, ha kicsit másnaposabb leszek.

Lxa

Hú ez annyira tuti volt, hogy kurvajó, köszi Grifter, nagy ARC vagy, így nagybetűkkel nemám kicsivel mint nemecsekernő... Minden fasza volt. Köszi, köszi, köszi, Te vagy a legnagyobb császár!

A kaja jó volt így, nem olcsó, de nem is kifizethetetlen, főleg, ha valaki skippeli a reggelit és ebédre elég egy vajaskenyér.

Felháborító, hogy nem tudtam a valóvilágot fullhádéban nézni a neten és alig jöttek a torrentjeim az egész LAN alatt!!! Szóval ha negatív dolgot kell írni, az a magas ping és a bizonytalan net... de ez nyilván nem szervezés kérdése.

A tankos (mivel nem értek hozzá - sem) szó szerint megölte a LAN-t... szerencsére ez később elmúlt.

A steamfrissítés meg bekaphattya.

Nem volt forma1 a hétvégén. ezen is kellene állítani...

 

Na kérem:

A megrendezett eseménnyel és a szervezéssel semmi probléma nem volt. Minden flottul ment, kivéve a szokásos szerveres/updates lefutott köröket. Erről beszéltem Attintal, hogy találjunk valami megoldást rá, illetve Staniol is felvázolt egy igényt (statisztika stb.), amihez még inkább arra lenne szükség, hogy ne a lanon rakjuk össze szoftveresen a szervert.

Az étkeztetés jól megvolt oldva. Én jól éreztem magam, a kaja finom volt és a kiszolgálásra sem kellett sokat várni. Köszi Árpi!
Egyetlen negatívum van a régi megoldáshoz képest, mégpedig az ára. Ezzel viszont nem lehet mit kezdeni, ez sajnos ennyi. Azt kell megérteni, hogy a régi áron sehol nem fogjuk tudni megoldani az étkeztetést. Az egy jó megoldás volt, de eddig engedték. Sajnos ez van.

A szállodát ért változásokban volt ami jó volt, volt ami nem. A konferencia terembe berakott ülőgarnitúra és a hűtőcsere már kellett. A személyzet cseréje nem biztos. Vasárnap mikor fizettem a szállásomat majdnem átkúrtak 10k-val. Nekem volt kellemetlen azt a bénázást hallgatni, amit levágtak a recepciós pultnál. Negyed óra várakozás után kiültem Rabbyval dumálni és kávézni, majd további fél óra után sikerült megbűvölniük úgy a nagysikerű számlázó rendszerüket, hogy nem 6! napra kellet kifizetnem a szállást.

És akkor most jön a kérdés:

Többen felvetették, hogy kell-e nekünk a Balaton és az ezzel járó "felár". Ugye annak idején 8 éve azért mentünk oda, mert volt ismerettség az Aranyhídnál aki barátibb áron adta a szállást, lenyelte "hülyeségeinket" és elviselt minket. Ezt nagyon jól sikerült a Molóba is átültetni és jobbá tenni.

A kérdés az, hogy akarnánk e más helyszínre menni, és tudnánk-e olcsóbb megoldást találni? Nyilván nem az isten háta mögötti Fényes községre kell itt rögtön gondolni. Ezt próbáltam Árpinak is felvázolni még a lanon, de sikerült a legjobb pillanatot kiválasztani rá. Laughing out loud Szóval hagytam a fenébe az egészet.

Nyilván vannak dolgok amiket szem előtt kell tartani, de azt hiszem ezt nem itt és ebben a formában kellene megbeszélni majd, hanem valami közeli sörözésen.

Ennyike.

Igen az egyéb helyszínt elfeledtem a magaméba beleírni. Jelenleg az ár tényező olyan változás, ami félek létszám csökkenést fog magával hozni. Minden bizonnyal van olyan hely több is ahol örülni fognak egy hónapokkal előre lefoglalt szállásnak, és megoldható a barátibb étkezés. Ennek felkutatásában nagyon szívesen segítek én is.

Én a magam részirűl tökmindegy, hogy hol a lan, mert nem veszek igénybe semmilyen extra szolgáltatást, tehát ágy kell meg asztal, tv ilyesmi. Ja nem. Föld kaland. Mitudomén. Tehát én mindent támogatok. Volt az a lan egyszer januárban, amire csak ketten Atx-el mentünk el khm... az nem volt vészesen messze, a hely is kulturáltan nézett ki akkor, persze volt ez már vagy 4-5 éve biztos. Csak mondom mint emlékeztető Smiling Gondolom az lenne a lényeg, hogy Pestől annyira legyen távol, hogy ne érje meg senkinek se hazamenni aludni, mert akkor nem biztos, hogy másnap visszajön, mintha nem tudott volna hazamenni aludni. Teccikérteni. Bár mondjuk Sijaufokoneee is volt olyan akinek ott volt a szervere oszt mégse játszott, mert megrettent... Laughing out loud

Szóval csillárom én mindent támogatok, csak menjünk máááár Smiling

Akkor ennyi srácok? 
Aki nem írt semmit, az élete maradékában is befogja majd a pofáját, csak fizet mint a katonatiszt? :D 

szerintem baromi nagy pozitívum a wellness, amit most mondjuk nem használtunk annyira csapatosan, de szerintem ha újra sokan leszünk, ismét úgy lesz. ^^ 

már nem csak játsszunk, kellenek még az "extra" dolgok. 

Azt én is nagyon sajnálnám. Igaz, nem voltam ott legutóbb (de ősszel nem ússzátok meg, támad a pornóbrigád teljes látszámmal, még Thomit is elcibáljuk  :D ), de ha alapvetően csak a kaja volt probléma, akkor én azt beáldoznám Tesco, étterem vagy akár zsömlére is, mint hogy a wellnesst meg egyebeket bukjuk emiatt. Kicsit szentimentális vagyok már a hely miatt, öregszem na. Csomó jó emlék, köt már oda...