Days of War: Áprilisi DEV update

Terrorista - 2017-04-08 23:02

Akkor ahogy ígérték jöjjön a friss áprilisi infó arról, hogy min is dolgoznak épp a fejlesztők.

Animációk

A következő DoW-t érintő nagyobb változás a mogzás és mozgásszervi animációkat fogja érinteni. Ez érthetőbben fogalmazva azt jelenti, hogy átdolgozzák azt ahogy a karakterünk egy helyben áll, céloz vagy fut a "köztes" animációkkal együtt. Ezeken felül továbbiakkal bővülnek majd a jelenlegi animációk, mint pl. összerándulás sérüléskor.

Átdolgozni az animációs renszert a semmiből nem kis meló és amíg nem írják újra a szükséges kódokat, addig csak mondhatni házon belül fogják tesztelni az eredményt. Ha úgy érzik elfogadható minőségű lett, akkor teszik publikussá a játékosok számára.

Készítettek két videót, hogy nagyjából érthető legyen hogyan képzelik a gyakorlatban megvalósítani.

Hangok

A meglévő változtatásokon felül új funkciók is érkeznek a következő frissítéssel. Ezek pedig a voice command (hang utasítás) az egyszerűbb jelzésekhez és taktikai parancsokhoz. Ez addig hasznos lesz, amíg be nem kerül az új készülében lévő VOIP rendszerük. Plusz tovább mélyítve a dolgot világháborús háttérhangokat is ígérnek.

SFX (speciális effektek) oldalról pedig új nagy távolságú lövések hangjai kerülnek be, amik könnyen megkülönböztethetőek lesznek majd.

Az elmúlt néhány frissítéssel és változtatásokkal amik a játék hangjait érintette oda jutottak, hogy néhány játékosnál részlegesen voltak hallhatóak a hangok. Ezért most új módszereket tesztelnek a hangfájlok betöltésével kapcsolatban, amiknek az eredményéről később beszámolnak.

Map Editor

Tovább folynak a munkálatok az editoron. Jelenleg csk meghívásos alapon lehet tesztelni és a meghívottak kötelesek betartani az NDA (titoktartási megállapodás) szabályait.

Annyi pozitívum van még a dologban, hogy megkapták az összes engedélyt a terjesztéshez az EPIC-től (Unreal Engine készítői) viszont van pár követelmény aminek meg kell felelniük és ezen dolgoznak is gőzerővel.

Eközben keresik a lehetőséget arra, hogy az editorral készült hivatalos mapokat kiadhassák mielőtt maga az editor nyilvánossá nem válik.

Szerver kereső

Úgy tűnik nem tudnak zöld ágra vergődni a keresőjükkel kapcsolatban. Továbbra is elsődlegesen kezeleik a problémát, mert még mindig van egy szűk réteg akik egyáltalán nem vagy csak részlegesen találnak szervereket a keresőben. Mivel nehéz a hibát pontosan megtalálni ezért folyton kisebb változtatásokat eszközölnek a keresőben amit ezek után az érintett játékosok tesztelhetnek.

UE Engine bugok

Az új UE 4.15 verzióra való váltással megjelent egy periodikusan előforduló bug ami gép lefagyást okozhat a játék néhány embereknél. Ezen is dolgoznak és elkezdtek kísérletezni az új funkciókkal a motoron belül.

És utolsó sorban

Most hogy átfogóbb képet kaptunk merre is haladnak a munkálatok lássuk azt, hogy mik a terveik a játék felfuttatására.

Összesen kb. 25 ezer példányt adtak el eddig a játékból. Ez jelenleg bőven elég nekik arra, hogy a költségeiket fedezzék és be tudják fejezni a játékot.

Viszont 25 ezer játékos még mindig nagyon kevés egy multiplayer játékhoz és ahhoz, hogy populáris szervereket tudjanak biztosítani további játékosokra lesz szükségük.

Mielőtt azonban megpróbálnak több embert bevonzani előtte a már ismert főbb problémákat kell megoldaniuk. Az korai hozzáférés első napján kapott visszajelzések alapján 3 fő probléma van jelenleg a játékkal. Az ár, a hiányzó tartalom és a teljesítménybeli hibák. Ezekre mind van megoldás.

Amíg ezeket nem teszik rendbe addig a játék alkalmatlan marad arra, hogy új játékosokra tegyenek szert. Éppen ezért az 1.0.4.6-os patchre tervezett promóciót is elvetették. Ugyanis lehet, hogy rövid távon jobbnak tűnt volna a helyzet, de a játéknak hosszabb távon csak ártott volna. (szerk. Még több negatív visszajelzés, csalódottság stb.)

Éppen ezért nem terveznek semmilyen leárazást, akciót, igyenes hétvégét hogy növeljék a játékosbázist, amíg nincs elég felmutatható és jól működő hivatalos mapjuk. Ez pedig azt jelenti, hogy most egy csendesebb időszak következik ami a korai hozzáférés időszakára jellemző.

A türelmünket kérik, hisz minden amit tesznek az elkövetkező hónapokban hosszabb távú céljaikat szolgálja. Tudják, hogy ez nagy kérés, de köszönik a támogatást.